De schrik zit er goed in…

Ik had al zoiets opgevangen. Vrienden wisten me te vertellen dat de laatste weken de schrik er al goed in zat.

Zowel in Antwerpen, maar blijkbaar ook bij Golazo. In zoverre zelfs dat de communicatie even moest wachten op de uitkomst van alle crisisvergaderingen. Terwijl de algemene tendens al duidelijk was. De schrik zat er goed in.

Het zal waarschijnlijk wel aan deze blog gelegen hebben. Iemand, misschien wel De Wever zelf, of een hoge ome bij de organisatie, had de berichten hier gelezen. En hun analyse was snel gemaakt, dit is een ramp die we ten alle prijze moeten vermijden.

Thefox komt naar de Antwerp Night Marathon! De schrik zat er goed in. Erger nog, vrouwen en kinderen naar binnen, Thefox komt eerst nog naar de 10 Miles! En toen daagde het ook bij de brouwerij. Het zal toch niet? Het zal toch niet waar zijn??? Maar jawel, snel ingewonnen informatie kon de paniek alleen maar bevestigen. Thefox komt ook naar de Great Breweries.

Vanaf dat moment was het alle hens aan dek. Wat kan er nog? Hoe doen we dit? Wie kan ons helpen? Ze struikelden, daar op het hoofdbureau, over hun eigen voeten in een poging om als eerste bij de telefoon te zijn. Maar, Bart Raes kon hen alleen maar slecht nieuws geven. De trainingsschema's waren al doorgestuurd en in volle uitvoering. Zijn bronnen bij Strava hadden dat al bevestigd. Zelfs de traiteur was al bezig met de voedingsplannen van Thefox, een exotisch buffet in miniformaat. Nooit gezien!

Verbouwereerd ging iedereen terug rond de tafel zitten, niet eens meer de social distancing van 1,5 meter respecterend. Alles was verloren. Niks maakte nog iets uit. Hoe moet dit verder? Dat was de enige vraag op ieders lippen. En niet eens duidelijk zichtbaar achter de mondmaskers die ze in grote hoeveelheden hadden gehamsterd de afgelopen dagen. Iemand zei nog mompelend, zie je wel dat we beter voor wc papier waren gegaan. Dat had de volgende dagen nog van pas kunnen komen.

Na een nacht van vertwijfeling, lange discussies en de meest creatieve oplossingen die over de tafel stuiterden beet de voorzitter, bij het ochtendgloren, door de zure appel heen en sloot de vergadering met de woorden: "We hebben geen andere keus, er zijn geen opties, Great Breweries lasten we af en de 10 Miles, wel, die verplaatsen we en laat ons hopen dat Thefox in het najaar te uitgeput is van een zomer bankzitten in quarantaine en al bezig is met z'n skivakantie. En alsjeblief, beste leden, laat ons alles in het werk stellen om een oplossing te vinden voor de Antwerp Night Marathon. Misschien kunnen we de pacer van 5u afschaffen?".

Nu, mijn loopsloefkes zijn gestreeld door zoveel commotie, maar ik kan iedereen geruststellen. Er zullen geen potten gebroken worden op de marathon. En hoedanook, als de Antwerp Night Marathon zou worden uitgesteld, ik zal er klaar voor zijn.

De 10 Miles en de Great Breweries waren door Bart in m'n schema ingepast. De Safari Run in Lommel niet, maar met dat gewonnen ticket had ik met plezier een vervanging gemaakt in het schema. De wedstrijden mogen dan wel uitgesteld of afgelast zijn, dat is een detail. Ik zal die loopjes lopen! Op de juiste dag, op het juiste vertrekuur en in de goeie conditie. Mijn trainingen lopen gewoon verder. De lokatie zal alleen enkele kilometers, hemelsbreed, uit de originele richting zijn.

Alle wedstrijden gaan, tot nader order van de overheid, door in Grobbendonk en grote omgeving. En, in zeer beperkte kring, zonder supporters, zonder sfeer en zonder omkadering. Mijn vrouw zal werk hebben om al die taken in te vullen. En podcasts, véél en lange podcasts.

Aan elk en iedereen, zorg voor jezelf, je familie, vrienden en buren. En voor we het weten, enkele honderden kilometers verder, lopen we allemaal weer samen in goeie gezondheid.

Be safe and run!

#volhouden #allemaalsamen #ikloopnietgraag #ikhebietsmetmotoren #roadtoantwerp #nightmarathon

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *