Road to Antwerp Marathon 2020

Wie?

Vijf jaar geleden ben ik beginnen lopen, op m'n 56, zeg maar.

Nooit eerder gelopen en opeens popte het ridicule idee in m'n hoofd om de 10 miles in Antwerpen mee te lopen, twee maanden ervoor. Onmogelijke uitdagingen voor mezelf, daar ben ik in elk geval goed in.

Met de hulp van "Start to Run", 1 minuut lopen en 5 minuten wandelen moest het wel lukken. En we moesten afleveringen overslaan, de tijd was te kort.  Het is tot nu nog altijd mijn beste tijd op de 10 miles. 2u en 2 minuten, waarvan 30 minuten op fysiek en de rest op karakter.

Ik heb daarna alle 10 miles meegelopen, hier en daar een trail, ook urban trails en de Great Breweries 25K, nu ja, die heb ik overleefd en niet gelopen. Er is een nuanceverschil.

In elk geval, hardlopen, fietsen en zwemmen, ze duren lang, zijn vermoeiend en saai. Ik heb iets met motoren. Ik loop niet graag.

Waarom?

Maar goed, ik doe het, ik loop. En ik probeer hard.

En ondertussen ook elke week, een vaste avond. Ik word beter en sneller, maar ik loop nog altijd niet graag. Ik heb iets met motoren.

Je moet iets als je ouder wordt en mijn vrouw is een loopverslaafde. Ze heeft het nodig en ik heb dat gen niet. Maar, we doen bijna alles samen en met passie, dus ik sluit me aan en ga de idiootste uitdagingen aan met mezelf. Om er toch, op de één of andere manier, wat voldoening uit te halen en om vooral m'n karakter te oefenen. Want daar komt het in veel gevallen nog altijd op neer.

Wat?

En dan kwam de Antwerp Night Marathon 2020.

100 jaar, dag op dag, na de marathon van de Olympische Spelen 1920 in Antwerpen. En ik ben een Pagadder, geboren in Antwerpen op pakweg 100m van de Kathedraal. Daar moet geen tekening meer bij, een uitdaging met mezelf die kan tellen.

Het wordt m'n eerste, het is m'n laatste en enige marathon ooit.

Hoe?

M'n eerste idee was niet echt haalbaar, uitlopen in 5u30'.
Maar, starten om 19u en finishen om 24u, terwijl mijn Kathedraal me klokkenluidend over de finish trekt, is toch wel een zeer mooi vooruitzicht.
Misschien is uitlopen op 5u wél haalbaar, dacht ik voor mezelf onder de aangename invloed van een Duvel of twee.

En dan bedacht ik volgend plan.

Vanaf september 2019 tot januari 2020, twee trainingen per week, volgens een schema van Bart Raes.

In januari mag hij me opnieuw prikken en een schema maken met drie trainingen per week, in rechte lijn naar de marathon.

De 10 miles in april wordt een training met een doel onder de 2 uur.

En de Great Breweries in mei zal alles bepalen. Afhankelijk van mijn resultaat op de 25k kies ik voor de marathon finishen in 5u30' met uitloop tot 5u45', of ik pak de laatste pacer, die van 5u, en ga vol voor een finish om middernacht met rozen, vuurwerk en klokkengelui.

Ach, het is een droom, een uitdaging, we zien het wel en ik pen hier de volledige afwikkeling neer voor mezelf, maar ook voor iedereen het leuk vind om te volgen. Ik ga lopen, en dat doe ik niet graag. Ik heb iets met motoren. Maar voor jullie, veel plezier!

#roadtoantwerp #ikloopnietgraag #ikhebietsmetmotoren