Danku Brexit.

Danku Brexit! Jawel, danku Brexit om de fout in ons democratisch systeem zo duidelijk op de kaart te zetten.

Al vanaf de eerste dag van de Brexit soap in de UK ging het totaal niet over het belang van het land en haar inwoners. Integendeel, enkel de electorale belangen van dat tweepartijensysteem daar stonden op de al-dan-niet verborgen agenda’s. En nog steeds, en elke dag erger en duidelijker!

En het is in België en Vlaanderen niet anders. In het land, de steden en gemeenten, kortom overal waar zich politieke partijen manifesteren is de systeemfout zo klaar als een klontje. De electorale persoonlijke en partijbelangen hebben altijd en overal voorrang op de belangen van de gemeenschappen en hun inwoners, de burgers. De ene keer hebben we geluk en valt uit een burgerbelang nog wat electoraal of persoonlijk voordeel te halen door een partijpolitieker. Maar veel meer, hebben we pech en vallen onze belangen uit de top 5.

De partijen zijn dus gewoon dé systeemfout en de giftige spin in onze samenleving. Trouwens, als een zeer lastige bijwerking ervan zijn ze daardoor ook rechtstreeks verantwoordelijk voor de opkomst van het populisme.

Duidelijk! Tijd om de systeemfout, de particratie, de partijen, uit onze democratische samenleving te verwijderen. Liefst vòòr we allemaal eindigen in absolute chaos en populisme aan de macht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *