Maria en Karolus, m’n grootste fans!

Ik mag het hopen. Ik mag het écht hopen dat Maria en Karolus mijn grootste fans zullen zijn op de dag van de Antwerp Night Marathon 2020.

Zij zijn het die van m'n finish op 12 september om 24:00 uur een onvergetelijk moment kunnen maken. Een voor hen niet zo uitzonderlijke taak die ze, volgens mij, met groot gemak aankunnen. Het is echt geen rocket science die ik van hen verwacht. Ze zijn trouwens uiterst ervaren en doen het al eeuwen. Carolus sinds 1507 en Maria zelfs al sinds 1459.

Jawel, Karolus en Maria zijn de luidklokken van de Antwerpse Onze-Lieve-Vrouwe Kathedraal. En het is een droom, maar tegelijkertijd ook ijdele hoop dat ze van zich zouden laten horen bij de finish van mijn eerste, laatste en enige marathon. Het gaat waarschijnlijk niet gebeuren. De marathon is geen kerkelijke feestdag, voor zover ik heb begrepen van de organisatie.

Maar niet getreurd. Ik heb net samen met de Salonsleffers in Grobbendonk ons gezellig, wekelijks loopje gelopen.  Vandaag 6km met brugtraining en samen uit, samen thuis... in de kroeg dus. En dat verdient nu al een Maria en een Karolus. Ik steek ze mee in m'n playlist voor de marathon en zorg zelf voor Pump & Circumstance bij de finish van mijn helletocht. En Duvel natuurlijk.

Beluister hieronder de gouden stem van Karolus.

Karolus, de luidklok van de Kathedraal. Wel 19 minuten lang, maar hey, wie krijgt er ooit genoeg van Antwerpen...

 

#roadtoantwerp #ikloopniegraag #ikhebietsmetmotoren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *